Dressyr Me Ivory...

Idag red jag dressyr på banan. Han gick riktigt bra. Alltså riktigt braaaaa! :)
Började med lite övningar för att fånga hela hans uppmärksamhet. Halter o flytta undan för skänkel, volter o serpentiner i både skritt o trav o han gav respons på det me en gång o blev mjuk o fin väldigt snabbt. Tror absolut att det var tömkörningen i måndags som gjorde det. :)
Sen gav vi oss på galoppen. Som var underbar! Speciellt höger. Började med volter o sen på fyrkanten o sen mycke åttor med kravlösa galoppombyten, dvs med ett eller två travsteg emellan. :)
Sen när vi skrittade av kom Nico o ville rida så då fick han göra det. Tredje gången han red idag! :P
Varav en av gångerna satte jag honom på Ivorys rygg i hagen och bad Ivory gå lite så jag gick vid sidan av o höll i Nico o Ivory lunkade omkring planlöst i flera minuter o Lillan gick efter en halvmeter från Ivorys svans. Det borde sett lite kul ut. ;)

Här kommer det lite bilder. Eftersom jag inte hade nån som fotade så fick kameran sköta de själv. Men inser ni hur svårt de är att att trycka in avtryckaren på kameran o sen på 10 sekunder vända runt me häst för att hinna va me på en schysst bild!?!
Och ni kan väl ignorera min mage, det försöker jag göra! ^^ De senaste 3-4 veckorna har jag inte rört på mej alls, knappt ens ridit... Och det är väl inte så konstigt ni som vet varför. :'( Antingen om ni känner mej eller läser min andra blogg MoonLight Malo.
Så vi ignorerar min mage. ;)
Och här kommer min lille Nicolaz me min hjälm på sej. Något stor!
Sötis! :)


Hästen UTAN HUVUD!Sen på kvällen var Veronica här o red ut me Lillan o jag passade på att tvätta Mirres svans. :)


XX Malo XX

Tömkörning...

Idag hade jag ingen lust att rida så jag hade tänkt strunta i det men sen kom jag på att tömköra de vill jag göra. :)
Så vi gav oss ut på banan, skritta nog 10 varv på banan först o sen jobba vi med diverse lydnadsövningar en stund o sen jobba vi en del på volt.
Han va seeeg i traven, eller egentligen seg överhuvudtaget. Fast han var absolut inte tung i steget utan dansade omkring i sina slowmotion-travsteg när det knappt ser ut som han nuddar marken. Och jag ville ju ha mera tempo så jag drev ju på för fullt men tyvärr så hjälpte det inte speciellt mycke mer än nåt steg i taget. Envisa häst! Men jag får väl vara nöjd att han gladeligen trava runt i sin trav... :P Eftersom det var så varmt så blev det svettigt så när han ren o fin me lite extra pälsglans i pälsen kom ut i hagen igen så vill ju han självklart göra sej vacker på sitt eget sätt... ;)

Ha ha... Här på sista bilden så skakar han dammet av sej. :P
XX Malo XX


Uteritt I Sumpskogen...

Idag var jag o Johanna ute o red, första turen i sumpskogen i år. Det var en härlig tur o hästarna kikade mycke på omgivningarna. För att se om nånting ändrat sej under vintern. ;)

Först Johanna & Lillan...
Tyckte Lillans hals såg så maffig ut på denna bilden. :)
 

 Och sen jag o Ivory. Ivory som är nån slags äkta skogsmulle/trädkramare backa in rumpan in bland träden. :)
Inte först gången han gjort så när man stannat till lite. :P
Sen fick Mattias fota några bilder när vi kom tillbaka. :)


Sen fick hästarna nog av att vara fotomodeller... ;)


Tack för en trevlig tur, Johanna! :)

XX Malo XXRSS 2.0