5/12-10 - Dressyr & Svansutredning...

Nu ikväll var jag ute me Ivory ett pass på ridbanan, det snöade o var så mysigt så! :)
Ivory han var pigg som alltid när det är snö och klev på ordentligt o hade lite väl hög hastighet i traven först, men efter några varv med mycke driv o förhållningar började han slappna av o kändes fin! :)

Det är enligt mej bästa o enklaste sättet när man vill få hästen att slappna av; att driva mot handen där man gör mjuka förhållningar. För mycke broms o för lite skänkel gör hästen bara spänd o flack vilket ger motsatt effekt.
Men de visste ni väl redan...Sen så blev det en rejäl utredning av Mirres svans. Han är så dålig på att lyfta den när han bajsar, verkar ha lite nedsatt kraft i den för han är dålig på att vifta med den överlag, verkar inte kunna lyfta den helt enkelt. Men det är faktiskt en grej jag sett hos flera shettisar...
Så nu är nästan hans svans indränkt i pälsglans. Fick passa på nu när det bara var nån minusgrad! :)
 XX Malo  XX

4/12 10 - Dressyr sen 31/10

Idag har jag inte ridit så jag visar lite bilder som är tagna för drygt en månad sen när jag red ett dressyrpass utan stigbyglar. Vi mjukade upp med mycke sidförande hjälper så Ivory var riktigt mjuk o följsam så vi gick över till mycke volter och serpentiner.

Här kommer det lite bilder...

Driver som en tok så observera att han verkligen är i uppförsbacke! :)
 

Ivory är en extremt studsig häst i traven, speciellt i början av ett pass, så vad kan man säga mer än att här håller jag balansen i tyglarna... :/


Man ska va glad när man rider! :) 
Sen blir det galopp.


Och mer galopp...


Och sen tappade jag drivningen vilket gjorde att Ivory bröt av till trav o jag drev på extra igen utan att göra en seriös fattning så han började istället slängtrava för fullt så jag lovar, jag flög en halvmeter över sadeln o slog i vänterbenet innan jag höll på att trilla av men lyckades komma på plats igen men tvärnitade Ivory på mitt "vanliga" sätt att bromsa när det saknas kontroll... :P
Härligt att Mattias lyckades fota precis då!
Kolla in tyglarna som är under hakan på mej! :O
Men det är en väldigt effektiv broms när det är på väg att gå illa...


Sen bytte vi varv o började i trav men jag hade så grymt ont i benet så vi gick över till galopp efter bara nåt varv. Efteråt hade jag ett enormt blåmärke på insidan av låret strax över knät som det tog tre veckor innan det försvann... :(
En lite kul bild, både Ivory o jag blundar! :)Men förutom min superstuds i sadeln så tyckte jag att det gick relativt bra o Ivory kändes fiiin! :)
XX  Malo  XX


  


3/12-10 - Uteritt...


Jag & Veronica red ut på kvällen, det var helt lugnt o småsnöade hela tiden.
Hästarna va pigga o framåt o vi pratade hela tiden så vi skrittade bara. Veronica har en ny mobil me gps så hon "klockade" hela ritten, vilket innebar att  bl a stäckan blev uppmätt,  vi fick reda på högsta o medelhastighet vilket va kul. T ex lilla rundan uppmättes till 5, 07 km. :)

Här kommer det lite bilder som Mattias tog innan vi red ut när hästarna absolut inte ville stå still, de ville ju komma ut på sin ridtur inte stå still för att bli fotade. Hi hi...Kolla in Veronicas chaps, de är verkligen kanon i mörker! :)Hästarna som inte vill stå still va de ja! :)
På väg bort...
 


Tack Veronica för en trevlig ridtur! :)


XX Malo XX

RSS 2.0