Konditionsträning...

Hittade ett gammalt ofullständigt inlägg här som jag passar på att publicera... Sen 21e februari.
Men lägger ej till nån ny text utan ni kan få kika på bilderna istället! :)


I fredags så blev det lite konditionsträning på travbanan. Trav i 6 varv = nästan en halvmil

XX Malo XX

Dörrkrock & Ridning...


Igår jobbade jag så ingen ridning(jobbar ju 17-timmarspass) men i onsdags så red jag.
Fast innan vi hann komma ut så stod Ivory lite utanför dörren med huvudet medans jag tog på mej handskar o då kom det en kraftig kastvind som fick dörren att flyga upp(trots slägga som stopp) och "pang" direkt på Ivorys huvud. Tror det var nosen/nosryggen som fick ta smällen för han stod o halvsov o hann inte flytta sej.
Han var helt groggy o gäspig men jag tränsa av o väntade 10 min, sen provade jag att tränsa på igen o han verkade inte bry sej alls, så jag red ut lite på banan. Bara ca en halvtimme o istället för att jobba livet ur honom så försökte jag jobba desto mer me mej. Har t ex börjat rida lätt på ett annorlunda sätt som känns mycke smidigare o samtidigt ger mindre rörelse o därigenom mjukare ridning. :)
Men det bästa med att när man kämpar med sin sits o att göra rätt så hakar hästen på automatiskt!
Här kommer det några bilder... :)

Ivory trampar under sej i halten! Alltid något! ;)


Dollybilden! :P Men annars sitter jag ganska okej! :)


Jag lutar mej inte framåt i lättridningen! :)
Fast det ser ut som om jag dragit ihop halsen på Ivory! :S Men tror felet är att jag inte drivit ihop honom så mycke o då hänger han ju sej gärna i tygeln...


Förflytta bakdelen lite...


Lite mer...
Det är mycke att jobba med när man ska hålla reda på hela sej själv hela tiden!
Men det känns som om jag går framåt hela tiden och nu har jag ju inte ansträngt mej själv att "sitta rätt" på flera månader så har man ju delvis ramlat tillbaka till ruta ett igen men ändå inte. Ja, hoppas nån förstår...

Och eftersom jag vill bli bättre o försöker vara uppmärksam på mina fel så tar jag gärna emot konstruktiv kritik! :)
Men däremot så är jag medveten om att Ivory inte har bästa bakbensaktiviteten men det var ju inte dagens prio ett så att säga. :)XX Malo  XX  

Ridning & Hö...

Idag red jag på förmiddagen när barna var hos dagmamman. Hade tänkt göra ett längre inlägg om hur jäkla fint han gick det sista. Men om jag säger så här, jag trava bara i max 5 minuter sen var jag så himla nöjd o när man känner så då är det dags att skritta av o avsluta. Det var nästan för perfekt!!!
Och det var resultatet av 30-35 minuters skrittuppvärmning med diverse rörelser o övningar... :) 

Jag måste komma ihåg att ta bort de sista julpyntet i stallet...:PSen hämtade jag mera hö från andra sidan,"gamla stallet". Mattias hade sagt att det bara var några stycken kvar. Jag slängde ner 20 balar och det finns mer än så kvar... :)


Mera hö...
XX Malo XX

Min Bästa Vän...

Nu ikväll har jag ridit på banan.
De senaste tiden har Ivory varit så pigg o inte riktigt velat lyssna så bra som jag anser att han bör göra, utan mer hängt sej i tyglarna, blivit stum i  munnen o bara ångat på. Fast jag vet ju varför, pga vädret så har det ju blivit på tok för lite dressyr o för lite lydnadsövningar i sadeln. Så det är ju inte direkt hans fel...
Så idag red vi på banan o direkt efter jag kortat upp tyglarna ville han helst hänga i tyglarna så jag började direkt med att flytta honom undan för skänkeln. Försökte först med lite sluta men han struntade mest i mej så vi gick över till överdriven skänkelvikning längs med långsidorna först. Det dröjde inte länge innan han började mjukna upp o slappna av så vi kunde börja jobba med en mer normal skänkelvikning för att sen avsluta med sluta utan att herrn ville förböja sej.
Och eftersom jag inte litar på att snön fäst ordentligt i isen det var i hörnet så valde jag att bara trava på en större volt. Övande mest på att mjuka upp sidorna o fortsatte på samma sätt som förut med att flytta ut bakdelen en del utan att minska/öka volten så vi fick en mjuk böjning och han svarade förvånande snabbt! :)
Önskade jag haft nån som kunnat fota för han gick riktigt bra sen! :)

Det största felat jag kände att jag gjorde idag var att jag gång på gång kom på mej själv att jag sänkte handen i tid o otid! :( Så det är nog det jag behöver tänka mest på nu när våren börjar närma sej o man förhoppningsvis snart kan börja träna normalt...

En sak jag har tänkt en del på är att sista tiden är det är många som verkar köpa o sälja hästar på löpande band. Jag förstår verkligen inte den biten. För mej är hästen som en familjemedlem. Och man säljer väl inte en del av sin familj?!? Jag älskar mina hästar och jag vill ha dem kvar i nöd o lust, även om man då o då blir vansinnig på dem o önskar dem dit pepparn växer så är de ändå en del av min familj.
Okej, det finns ju undantag, om man t ex vill tävla o komma vidare i klasserna eller om man kanske byter inriktning o sånt. Och självklart de som helt enkelt växer ur sina hästar.
Men jag som hobbyryttare som inte vill tävla köper ju en häst med hjärtat som man blir kär i och då får man anpassa sej efter varandra o lära oss tillsammans så att vi blir ett riktigt team som förstår varandra.
Att kunna känna kärleken... 
Kärlek till sin bästa vän.
För är det inte det ens häst blir?!
Ens bästa vän...

Här är jag och min allra bästa vän... <3 


'


XX Malo XX

Lillan + Johanna = 1 år! :)

Idag är det 1 år sen Johanna började rida Lillan! :)
Hoppas hon blir kvar många år till...
XX Malo XX

Uteritt I Snön & Boxbilder...

Då var snön o kylan tillbaka igen. Runt 10 minusgrader så jag o Johanna red en kortare tur, runt stubben sen två varv på travbanan i skritt o trav o sen runt stubben igen.
Det brukar ju ofta hända lite udda saker när jag o Johanna rider ihop men dagens grej var väl inte så där jättespeciell direkt men kanske värd att nämnas ändå.
När vi skulle korsa vägen på rundbanan så hörde vi att de kom en bil i hög fart vid Mickes hus så vi stannade, kanske väl nära eftersom vi nästan stod på vägen så Johanna vände undan Lillan. När bilen upptäckte oss så försökte den bromsa men det hade den inte bra däck nog att göra så den bara kanade, så när den körde förbi oss i hög hastighet så var Ivorys huvud max 1 meter ifrån bilen, men Ivory brydde sej inte alls.

Jag bara älskar att ha riktigt trafiksäkra hästar!!!
Fast självklart ska man ha det annars bör man inte ens gå i närheten av bilvägar. 
För några år sedan trillade jag nästan av när vi mötte en lastbil efter en skymd kurva på en 70-väg, inte för att Ivory brydde sej om lastbilen utan för att vinddraget från lastbilen var så kraftigt att jag höll på att blåsa av! :P 
Då har man en cool häst! :)

Nu kommer det några bilder från dagen ritt! :)

Min gård i bakgrunden...


Ivory...


Johanna & Lillan...


Och sen en väldigt misslyckad bild när jag skulle ta på Ivory men han rörde på sej så resultatet blev detta! :P Hi hi...
  

Jag & Ivory, Johanna & Lillan...

Vit dunboll i boxen...


Röd Hårtuss... 


Brun Lurvas...


Ivory...


Lillan...


Mirre me människoöga. ;)
XX Malo XX

Massa Ridning Senaste Dagarna...

Äntligen har det börjat bli schysstare väder! :)
Även om det är en kort lycka, det ska ju bli en hel veckas minusgrader efter tisdag! :(
Men men... Nu har jag ridit torsdag, fredag och idag lördag red jag o Johanna. :)
Här kommer några bilder från förra helgen. Ibland kan det vara svårt att rida när resten av familjen kommer springande o vill vara med o kramas. Hi hi...


Så det fick bli lite tolkning, alla var med och åkte fast bara Zebbis fastna på bild! :)
Jag kan erkänna att jag inte plockat bort allt julpynt i stallet än...


Sen idag efter jag o Johanna ridit så kom Emmely & Engill o hälsade på. Kul att hon är hemma igen! :)


Sen på kvällen var barna me o tog in hästarna o när jag hade borstat av Mirre så tog jag några varv på banan me honom o sen kom Zebastian på att han ville rida så han fick rida i grimma o grimskaft utanför stallet. Fast han tjatade på mej att han ville rida själv på banan, eller i trädgården. Men inte ikväll, vi skulle ju in o se Melodifestivalen o klockan var fem i åtta.


Zebbis stajlade lite inför denna bilden. :)
XX Malo XX

RSS 2.0