Ridtur Me Eva - som nästan sluta i katastrof!

Idag började jag me drygt en halvtimmes dressyr på banan, bara lite uppvärmning i alla gångarter men det mesta på volt eftersom jag sen gårdagens oväder (finns de som säger att de kom uppåt 90 mm regn här i Vinninga?!?) bara har 75 % ridbana, de övriga 25 % är under vatten.
Men tur att min bana är lite högre än övrig mark för åkrarna runtom är under vatten!:O
  


Men höll sen på att missa tiden att möta Eva så jag o Ivory tog galopp hela vägen till Mickes stall o sen red vi ut, skulle rida hem till henne men strax innan hennes infartsväg möter vi en bil som kör vääääldigt sakta vid själva mötet, föööör sakta...
Så den fick motorstopp!
Och den gamla mannen som var förare startar naturligtvis om bilen med en gång (suck, han kunde väl väntat bara 10 s) me foten på gasen så han varvar motorn rejält men dör igen. Aladdin tar ett stort skutt framåt av oljudet. Och då startar gubben bilen igen då med totalt illvarv på motorn!!! Och Aladdin sätter av i en himla fart längs grusvägen!!!   Som tur va höll ju sej Ivory lugn så vi skrittade efter o förväntade oss att se dem komma tillbaka efter nästa kurva. Men efter nästa kurva syntes varken häst eller ryttare så vi började trava. Tillägga är ju att Ivory blev ju lite orolig när hans kompis försvann bara så där så han gnägga om o om igen...
Men för att förkorta det hela så såg vi till slut dem långt borta! 
Sammanlagt sprang nog Aladdin minst 1,5 km i både trav o galopp innan det tog stopp!
Och tur i oturen så va de oskadda båda två! :)

Efter det begav vi oss hem till Eva där hon har en jättebra stubbåker med en liten höjd på som nu är torr o fin att rida på!
Där jobbade Eva & Aladdin me trav på volter vilket gick segt från början när han inte förstod men sen mot slutet gick det riktigt fint! :) 

Sen skrittade vi hemåt... Naturtligtvis me stopp hos Micke o "lämna av Eva & Aladdin"! :)

Men som vanligt när vi kom hem så möttes vi av hästarna där hemma!


Tack för idag Eva! :)X  Malo  X


Kommentarer
Postat av: Caroline

Visst är det kul med ridsällskap =)

2010-08-30 @ 13:42:34
URL: http://ridemyhorse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0